Canada rondreis maken? Lees dan deze tips en trucs!

Ben je benieuwd naar het wonderschone landschap en de prachtige natuur van Canada? Dat is logisch en het is natuurlijk magisch om een rondreis door het grootste land ter wereld te maken. Een Canada rondreis is een onvergetelijke ervaring en je kunt natuurlijk op eigen tempo het land verkennen. Bijvoorbeeld met een huurauto of een camper. Er zijn vele hotspots en de natuur is in overvloed aanwezig. Door de omvang van het land moet je wel voor je reis bepaalde keuzes maken, want je komt simpel al snel tijd tekort om alles te kunnen zien en te kunnen doen. In onze blog geven we dan ook een paar handige tips en trucs!

Een mooie Canada rondreis door het oosten

Het oosten van Canada is een mooie locatie en zeker de moeite waard om hier een rondreis te maken. Een Canada rondreis door het oosten brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden. Waar je betoverende landschappen, de magische besneeuwde bergtoppen en de spiegelachtige meren vindt. In de natuur leven prachtige wilde dieren die je ook kunt spotten als je goed oplet. De ruige kliffen en fjorden van Atlantisch Canada zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt in het oosten prima kamperen, een prachtige chalet dichtbij de natuur huren of genieten van alle comfort in één van de vele luxueuze hotels.

Het westen van Canada

De natuur in het westen van Canada is adembenemend mooi, maar je vindt ook prachtige steden, zoals het bruisende Québec. Waar je overspoeld wordt met de mooiste restaurants en de meest heerlijk gerechten. Je kunt ook walvissen en dolfijnen gaan spotten als je een boottocht huurt. Op een avontuurlijke tocht vaar je langs de prachtige kustlijn van Canada en maak je kans om deze prachtige wilde dieren te zien. Als je geluk hebt voeren ze zelfs een showtje op. En in het westen vind je ook de belangrijkste attractie van Canada; de Niagara Falls! En die locatie mag je tijdens de Canada rondreis zeker niet overslaan!

De Niagara Falls mag je niet overslaan!

De Niagara Falls bestaan uit 3 watervallen die samen een natuurwonder vormen. Het zijn niet alleen de populairste, maar ook zeker één van de meest betoverende watervallen die je op de wereld vindt. Ze worden jaarlijks door miljoenen mensen bezocht en het betoverende uitzicht over de watervallen en het geluid van het kletterende water zorgen voor een magisch effect. Stap ook op de Hornblower om de watervallen van dichtbij te bewonderen, maar neem wel een poncho mee. Want een nat pak moet je wel voor lief nemen als je hiervoor kiest. Gelukkig kun je in het nabijgelegen en gezellige dorpje op je gemakje bijkomen, opdrogen en nog even nagenieten.

Hoe lang duurt een Canada rondreis?

De duur van een Canada rondreis is van een aantal zaken afhankelijk. Stel je zelf een reis samen of laat je er één samenstellen door een reisbureau. Wanneer je het zelf doet heb je iets meer invloed op de route die je wilt rijden en natuurlijk in de duur. Reisorganisaties sturen je meestal voor gemiddeld 2 weken naar het westen of het oosten naar Canada. Een rondreis door Canada combineren met een rondreis door Amerika behoort eventueel ook nog tot de opties als je een deel van het noorden van de VS wilt meepakken.

Jouw volgende reis boek je natuurlijk bij Vanverre.nl!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.