De mooiste Europese eilanden voor een zonvakantie

Wil jij een zonvakantie boeken in een Europees land? Dan is het altijd leuk om naar een mooi eiland te vliegen. Zo zijn er talloze eilanden in de Middellandse Zee die geschikt zijn voor een ontspannende strandvakantie in de zon. Vind je het lastig om een keuze te maken? In dit artikel lees je over onze favoriete Europese eilanden.

Portugal: de Azoren

De Azoren is niet één eiland, maar een eilandengroep van negen eilanden. Deze zijn onderdeel van Portugal. Het is een echt paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Er zijn prachtige wandel- en fietspaden, je kunt er surfen en duiken, en je kunt er eindeloos wandelen langs de kliffen. Op het eiland São Miguel is er een prachtig blauw meer, het Lagoa do Fogo, waar je in kunt zwemmen.

Griekenland: Santorini

Als je een Grieks eiland wilt bezoeken, heb je natuurlijk erg veel keuze. Wij vinden Santorini echt een aanrader. Dit eiland is namelijk prachtig, met zijn witte huizen en blauwe daken. Ook kun je hier heerlijk eten, want er zijn veel goede restaurants. Op Santorini kun je mooie wandelingen maken en er zijn ook hele mooie stranden waar je kunt relaxen.

Spanje: Fuerteventura

Voor zonvakanties kun je ook kijken naar de eilanden van Spanje. Fuerteventura is zeker de moeite waard. Er zijn hier namelijk prachtige stranden, zoals het strand van Corralejo. Ook kun je hier lekker eten en drinken. De horeca op het eiland is erg goed en de plaatsen zijn in de avond erg gezellig. Als je een actieve vakantie wilt, kun je hier ook een mountainbike huren, surfen of andere watersporten proberen.

Portugal: Madeira

Madeira is een eiland dat net even anders is dan de eerder genoemde eilanden. Dit eiland ligt namelijk dichter bij Afrika en heeft daardoor een unieke sfeer. Op het eiland zijn prachtige wandelroutes en mooie uitzichten. Je kunt er eindeloos wandelen en genieten van de natuur. Ook is het eiland erg veilig, waardoor je je hier geen zorgen hoeft te maken over je spullen.

Dit zijn onze favoriete Europese eilanden. Andere eilanden die de lijst net niet hebben gehaald zijn bijvoorbeeld Malta, Zakynthos, Capri en Mallorca. Deze eilanden zijn ook de moeite waard om een keer te bezoeken. Wil je meer weten over deze eilanden en wat je er kunt doen? Lees dan online over de ervaringen van andere reizigers.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.