Het Gran Canaria -klimaat

Gran Canaria heeft een van ’s werelds beste klimaten, met aangename temperaturen het hele jaar door en weinig regenval dankzij stevige winden die uit de Azoren waaien.

Het noorden van het eiland ervaart een koeler en meer mediterrane klimaat, terwijl de zuidelijke regio warme en droge omstandigheden ervaart als gevolg van winden uit de noordoostelijke en hoge bergen in het midden.

Winter

De winters van Gran Canaria zijn over het algemeen mild in vergelijking met de meeste Europese landen waardoor deze tijd van het jaar een aangename plek blijkt te zijn om dit prachtige eiland te bezoeken.

De zomer in Gran Canaria biedt geweldige temperaturen van meer dan 25 graden van juni tot oktober met bijna geen regenval.

Watertemperaturen in de Golf van Mexico zijn ideaal om te zwemmen in deze tijd van het jaar, waardoor het de ideale tijd is voor strandvakanties of deelnemen aan sommige watersporten. Gemiddeld hangt de zee temperatuur rond de 18 graden Celsius waardoor het een aangename tijd is voor toeristen en de lokale bevolking om een duik te nemen als ze aan dit klimaat gewend zijn.

Lente

Het lenteseizoen van Gran Canaria biedt bezoekers een idyllisch klimaat, met veel zonneschijn, lange dagen en temperaturen die niet te koud zijn. Met zo’n aangenaam klimaat is de lente het ideale moment om verschillende activiteiten uit te voeren.

Het weer is perfect voor wandelen, het kijken naar migrerende walvissen en dolfijnen, snorkelen in warm water, sterrenkijken of golfen met vulkanen als achtergrond..

Het klimaat van Gran Canaria lijkt misschien mild, maar het is eigenlijk het hele jaar door vrij warm. Gelegen voor de westkust van Noord -Afrika, is het relatief geïsoleerd van koudere klimaten elders en ervaart dus niet zoveel sneeuwval. Als gevolg hiervan vinden bezoekers van dit eiland milde omstandigheden met minimale regenval – de gemiddelde temperatuur daalt nooit onder de 24 graden Celsius! Geen wonder dan waarom het een van Europa’s beste toeristische attracties is geworden!

Zomer

Dit is de ideale tijd van het jaar voor degenen die graag hun dagen op het strand of in het water doorbrengen. Het is in deze periode een populaire toeristische bestemming geworden.

Hoewel het zuiden van het eiland de neiging heeft heet en droog te zijn, zijn er mildere microklimaten in bergachtige gebieden van de noordelijke en centrale delen van het eiland. Deze kunnen een welkome uitstel bieden van de intense hitte die elders op het eiland wordt gevonden.

Het klimaat van Gran Canaria is uniek en ligt op dezelfde breedtegraad als Noord -Afrika en de Sahara -woestijn. Dit betekent dat er vaak warme periodes in het gebied zijn; Dit leidt ook tot zandstormen en Calima -stofstormen van de Sahara wanneer de temperaturen stijgen.

Herfst

De herfst is een ideaal moment om Gran Canaria te bezoeken, omdat het weer warm en droog blijft, maar het is veel stiller dan winter of zomer. Met minder mensen op het strand, bij het zwembad en bij attracties, heb je meer vrijheid om te kiezen waar je verblijft, eet, drink en winkelt zonder je overweldigd door menigten te voelen.

Gran Canaria geniet in deze periode een gemiddelde temperatuur van 24 graden, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, zwemmen, surfen en kajakken.

Meer info lees je op bestereistijd.nl

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.