Hier moet je heen in Kroatië! 3 tips

Ben jij al eens in Kroatië geweest? Dit mysterieuze land met een mediterraan klimaat is een onontdekte parel voor rondreizen. Je kunt er van alles beleven! Indrukwekkende natuur verspreid over meer dan duizend eilanden wisselt zich af met betoverende steden, je kunt er heerlijk eten én genieten van een relaxte cultuur. Ben jij klaar om op ontdekkingsreis te gaan door Kroatië? Wij vonden deze 3 plekken die je zeker niet mag missen!

1. Een onontdekte parel op rijafstand van Zagreb: natuurgebied Hrvatsko Zagorje

Op slechts een uur rijden vanaf Zagreb, ligt de Zagorje: een prachtig natuurgebied dat nog niet ontdekt is door het grote toerisme. Dit is een perfecte bestemming voor wie een fly-drive door Kroatië doet! Rijdend door de groene, glooiende bergen stuit je op de meest liefelijke bergdorpjes waar de aardige bevolking je trots vertelt over hun leven in de Hrvatsko Zagorje. Ga wijnproeven met locals in één van de wijngaarden de het natuurgebied rijk is, of bezoek zijn prachtige kerken en Middeleeuwse kastelen. Tref je de Zagorje op een warme dag? Dan kun je afkoelen door een wandeling te maken in het bosrijke gebied en jezelf onder te dompelen in een van de vele natuurlijke warmwaterbronnen.

2. Beluister het zee-orgel van Zadar dat áltijd speelt

Vergeet Zagreb; Zadar is the place to be! In deze dynamische stad liggen historische plaatsen, zoals Romeinse ruïnes en eeuwenoude kerken, direct naast het moderne stadsleven en de gezellige cafés op de vele promenades. Kunnen jouw benen wel wat rust gebruiken na de hele dag te hebben rondgelopen in de stad? Een must-do tijdens jouw rondreis Kroatië is het bewonderen van de prachtige zonsondergang vanaf de boulevard van Zadar. Hier vind je ook het beroemde zee-orgel, dat áltijd muziek speelt op de luchtdrukverschillen van de deinende golven. Een meer romantische zonsondergang ga je niet vinden!

3. Bewonder de prachtige stadsnatuur van Dubrovnik

Wat we bedoelen met stadsnatuur, zul je direct begrijpen als je Dubrovnik bezoekt. Deze stad staat bekend als één van de mooiste steden aan de Adriatische kust. Terecht, als je het ons vraagt: de historische binnenstad is bruisend en een avontuur om doorheen te lopen, maar de échte belevenis vind je als je een stukje omhoog klimt. Vanaf de stadsmuren van Dubrovnik kijk je niet alleen over de stad, maar heb je ook een fantastisch uitzicht over de glooiende bergen en de felblauwe zee daarachter. Vergeet ook zeker niet om de kabelbaan te nemen die je naar de top van berg Srd brengt. Het panorama dat je hier ziet, maakt jouw bezoek aan Kroatië compleet.

Heb jij al zin gekregen in een vakantie naar Kroatië? We wensen je vast veel plezier!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.