Camping Ommen

Kamperen in Nederland? Ga dan voor deze leuke campings

Dit jaar wil je lekker weg in eigen land. Lekker dichtbij, niet uren in de auto en ook de Nederlandse natuur is het ontdekken waard, dat weten we nu allemaal. Waarom ga je dan niet lekker met je familie kamperen in Nederland? Deze campings hebben ook nog eens iets extra’s: een camping met paarden. Aan de kids heb je geen kind meer, wedden?

Paardenvakantie

Dat je je hond mee op vakantie neemt dat is logisch, maar wat als jouw lievelingsdier een paard of pony is? Dan zou een paardenvakantie natuurlijk geweldig zijn. Zoek niet verder, deze twee campings vlakbij de twee prachtigste Nederlandse natuurparken zijn de beste plek voor een geweldige paarden vakantie. Je eigen paard mag er gewoon mee naartoe, maar ook kleine ruiters in spe leren hier om een pony te verzorgen en berijden.

Camping met paard
Paardenvakantie – Camping Ommerland

Camping Ommen

Camping Ommerland ligt vlak bij Ommen middenin het Vechtdal in Overijssel en dus loop je direct de natuur in. Het Vechtdal staat bekent om uitgestrekte bossen, wijde heidevelden en heuse zandverstuivingen. De vele fiets- en wandelroutes die het Vechtdal rijk is, lopen direct langs de camping. Naast het zwembad met waterglijbanen en waterspraypark, heeft Camping Ommerland ook een pony manege. Neem je eigen paard of pony gewoon mee op vakantie of neem voor een paar weken je eigen verzorgpony, die ook nog eens vlakbij je tent of huisje staat.

Camping op de Veluwe

Camping Samoza ligt praktisch midden in de Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Veluwe leent zich uitstekend om te wandelen, fietsen en paardrijden, maar ook voor het spotten van wild. Je ziet er veel edelherten, wilde zwijnen, moeflons en reeën op de heidevelden en in de bossen, maar ook op de camping zelf. Ook je hond en je paard zijn op deze camping welkom. Camping Samoza heeft 18 ruime paardenstallen, waar de verzorging van je paard is all-inclusive is. Jullie hoeven alleen maar te genieten van de vele tochten door de prachtige Veluwse natuur over goed aangegeven ruiterpaden of volg een stukje van de bekende Veluwetrail.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.