Kamperen in West Amerika met een camper

West Amerika is één van de meest favoriete bestemmingen voor een verre reis. Met iconische bezienswaardigheden zoals de Grand Canyon, Monument Valley, Las Vegas, Yosemite National Park, Yellowstone National Park, Los Angeles en San Francisco zijn er genoeg plekken om te bezoeken. Wil je er kamperen en toch een beetje comfort ervaren? Kies dan voor een camperreis West Amerika! Per camper kun je fantastisch rondreizen in West Amerika. Hierbij een paar minder bekende bezienswaardigheden die je tijdens een reis met de camper in het westen van Amerika kunt bezoeken: 

Antelope Canyon

In Amerika, vooral in het westen, vind je veel kloven. Denk aan Bryce Canyon en de Grand Canyon. In het plaatsje Page ligt een ander soort kloof, ditmaal onder het grondoppervlak. Bij de Antelope Canyon kun je via ladders naar beneden over de bodem van de kloof lopen. De doorgangen zijn smal en zien er hoog uit met de steile rotswanden. Onder begeleiding van een gids die je door de Antelope Canyon loodst zie je de mooiste plekken van de kloof. Vooral als het zonlicht door de krappe spleten aan de bovenkant van de canyon schijnt beleef je een mooi schouwspel. Het daglicht dat op de rotsen in de kloof komt geven unieke kleureffecten van oranje en bruin tot rood en paars! 

Santa Barbara 

De Highway One is een lange kustroute die helemaal langs een groot deel van de westkust loopt. Dit is zelfs één van de mooiste autoroutes van Amerika. Dat komt niet alleen vanwege de vergezichten over de Stille Oceaan, maar ook door interessante tussenstops die er mogelijk zijn zoals zij Santa Barbara. Dit is één van de vele stadjes die je op deze route tegenkomt. Stap zeker eens uit de auto in dit Spaans aandoende plaatsje in Californië. Het lijkt hier echt net of je in Spanje met Spaanstalige namen van straten en bezienswaardigheden, maar ook de architectuur van gebouwen. 

Death Valley 

Dicht bij Las Vegas ligt een zeer extreem gebied. Death Valley is het laagst en heetste punt van Amerika. Ga naar de grote zoutvlakte van Badwater Basin om op het laagste punt van Amerika te staan of breng een bezoek aan Zabrinskie Point om te zien dat dit een gebied van uitersten is! 

Lake Tahoe 

Ten noordoosten van de grote stad San Francisco ligt een geweldig meer. Lake Tahoe is een fijne locatie om even een paar dagen rust te nemen. Je kunt er fijn kamperen aan de oevers en alle belevenissen tot dusver op je reis laten bezinken. Bovendien kun je er in de omgeving goed wandelen en fietsen maar ook watersporten behoren tot de mogelijkheden. Op zoek naar de ultieme roadtrip route in West Amerika voor jouw camperrondreis? Bekijk hem hier! 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.