3 leerzame uitjes om te doen met je kinderen

3 leerzame uitjes om te doen met je kinderen

Als je erop uit wilt met je kinderen heb je volop keuzes uit pretparken en speeltuinen. Wil je eens iets anders doen? Wat dacht je van een leerzaam uitje? In dit artikel lees je een aantal leerzame uitjes om te ondernemen.

Ga naar een museum

Als je aan iets leerzaams denkt denken veel mensen aan een museum. Helaas heeft het museum bij veel kinderen een saaie reputatie. Er zijn echter heel veel leuke musea om te bezoeken. Wat dacht je van het NEMO Science in Amsterdam? Dit is hét museum over wetenschap en technologie. Het museum heeft in totaal vijf verdiepingen. Je kinderen kunnen tentoonstellingen bezoeken, experimenten doen en workshops volgen. Dit museum is ook leuk voor ouders. Is je kind nog een peuter of kleuter? Dan is het Nijntje Museum in Utrecht de plek om te zijn. Een ander leuk museum om te bezoeken is Corpus in Leiden. In dit museum maak je in 55 minuten een ‘reis door de mens’. Het museum is namelijk letterlijk in de vorm van een lichaam. Als je kind gek is op bakken moet je eens het Nederlandse Bakkerijmuseum bezoeken in Hattem.


Bezoek een boerderij
Een andere erg leerzame activiteit is het bezoeken van een boerderij. Vooral als je kind opgroeit in de stad staat je kind vaak ver van de natuur af. Er zijn diverse boerderijen om te bezoeken om meer te leren over de natuur en de dieren. Zo heb je boerderijen waar je kunt knuffelen met dieren, eten en drinken of eten plukken. Bij de Alpacaboerderij in Lemelerveld kan je knuffelen met Alpaca’s. Bij de Aardbeienboerderij RozemArrie mag je zelf aan de slag gaan met het plukken van aardbeien van het land. Bij de boerderij de Groene Griffioen in Weesp kan je zelfs je eigen kaas maken tijdens een workshop. Je kunt hier ook verse producten van de boerderij kopen. Wil je meerdere dagen weg? Dan kan je gaan slapen bij de boer. Je kunt goedkoop overnachten in een safaritent.


Ga naar een dierentuin

Als je kinderen gek zijn op dieren is dit een goede keuze. Er zijn maar liefst 24 dierentuinen in Nederland. Bezoek bijvoorbeeld Artis in Amsterdam, Ouwehands Dierenpark in Rhenen of Burgers’ Zoo in Arnhem. Wil je een dierentuin bezoeken in de sfeer van het wilde leven? Bezoek dan Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek of Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Naast de grote dierentuinen kan je ook kleinere dierenparken bezoeken, zoals Reptielenhuis in Breda of het uilen- en dierenpark de Paay in Beesd.

Een dagje uit kan al snel veel geld kosten. Je kunt gelukkig geld besparen door bijvoorbeeld de aanbiedingen van de NS spoorwinkel. Hierbij krijg je korting op de treintickets en het entree van diverse attracties. Neem ook eten en drinken mee van huis om geld te besparen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.