3 tips voor een onderhoudsarme tuin

Elke huiseigenaar droomt misschien van een mooie tuin. Een mooie en goed onderhouden tuin is een goede investering. Het kan niet alleen het uiterlijk van je huis verbeteren, maar het kan ook de waarde van je huis verhogen. Een nette en mooie tuin vergt echter veel inspanning. Aan onderhoud moet je veel tijd en energie besteden. Je moet het regelmatig water geven en bemesten. Als je een groot gazon hebt, moet je het ook maaien. Gelukkig zijn er verschillende tips om een ​​onderhoudsvriendelijke tuin te hebben. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om natuurgras te vervangen door kunstgras. Wil je een onderhoudsarme tuin? Volg gewoon de onderstaande tips.

Gebruik kunstgras

Kunstgras van Top Kunstgras is de beste keuze als je een onderhoudsarme tuin wilt. Het is een zeer duurzaam materiaal en kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt. Je moet het alleen af en toe schoonmaken. Het bespaart ook veel water in vergelijking met natuurgras, omdat je het niet zo vaak hoeft te sproeien als bij echt gras. Bovendien is het eenvoudig te installeren en te onderhouden en ziet het eruit als echt gras. Daarnaast hoeft kunstgras niet te worden gemaaid of bemest.

Kweek onderhoudsarme planten

Onderhoudsarme planten zijn planten die goed groeien zonder veel zorg van de tuinman. Ze worden ook wel zelfvoorzienende planten genoemd omdat ze niet veel aandacht vergen. Planten die minder onderhoud vergen, zijn beter geschikt voor onderhoudsarme tuinen, omdat ze niet veel zorg en aandacht vergen. Bij je plaatselijke kwekerij of tuincentrum vindt je veel geschikte planten. Sommige van deze planten omvatten vetplanten, klimop, azalea’s en varens. Al deze planten hebben prachtige bloemen of bladeren die kleur aan je tuin kunnen geven zonder dat je veel onderhoudswerk hoeft te doen.

Groenblijvende struiken kweken

Heesters zijn geweldig voor tuinen omdat ze hoogte, structuur en kleur toevoegen. Wintergroene struiken zoals buxus en hulst zijn ideaal voor mensen die hun tuin het hele jaar door mooi willen houden. Tijdens de wintermaanden, wanneer de meeste andere planten hun bladeren verliezen of bruin worden, zullen groenblijvende planten er altijd groen uitzien. Ze zullen er nog steeds goed uitzien, zelfs als je vergeet om ze af en toe water te geven. Daarnaast is hun blad nog groen als ze tijdens de wintermaanden niet genoeg aan de zon worden blootgesteld. Deze planten zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben niet veel water of snoei nodig. Ideaal voor een onderhoudsarme tuin!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.