Handige tips om goed voorbereid te gaan kamperen


Heb je de eerstkomende vakantie al in je agenda gereserveerd? Met je camper op pad gaan, geeft een groot gevoel van vrijheid. Of je nu in de zomer of de winter gaat, met een camper ben je altijd zeker van een comfortabele overnachting, vaak met een eigen toilet en keuken binnen handbereik. Natuurlijk maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk onderweg. Kijk daarom of je aan alle camper benodigdheden gedacht hebt, voor een ontspannen vakantie.

Goede stoelen voor onderweg

De reis begint al goed als je comfortabel kunt zitten. Daarom zijn er verschillende soorten camper benodigdheden die bijdragen aan het instap- en zitgemak. Denk daarbij bijvoorbeeld aan draaiplateaus die je zowel onder chauffeursstoel als onder de bijrijdersstoel kunt plaatsen. De stoel draait in de juiste positie zodat je moeiteloos in- en uit kunt stappen. Als je een paar uur achter elkaar rijdt, dan is het ook prettig om een zachte zitting te hebben. Kies daarom voor stoelhoezen die niet alleen goed aanvoelen, maar je stoelen ook nog eens beschermen. Voor een optimale zithouding kies je voor een extra comfortabele hoofdsteun. En aan het eind van de dag kun je heerlijk ontspannen dankzij de uitschuifbare voetenbank.

Creëer extra ruimte met een luifel of tent

Ga je met het hele gezin op vakantie in de camper? Zeker als je een aantal dagen op een vaste plaats verblijft, heb je wat meer behoefte aan ruimte. Kies dan voor camper benodigdheden als een luifel of een tent die je aan de camper bevestigt. Het voordeel van deze camper benodigdheden is niet alleen dat je kinderen in de tent kunnen overnachten. Je hebt verschillende soorten modellen die opengeritst kunnen worden, zodat de tent ook bescherming biedt tegen de zon als je buiten wilt zitten. Heb je deze extra slaapruimte niet direct nodig, dan is een luifel natuurlijk ook al een prima manier om schaduw bij je camper te creëren. 

Verschillende weersomstandigheden onderweg

Je hoopt op mooi weer als je op vakantie gaat. Maar niet iedereen zoekt de zon op, je kunt natuurlijk ook met de camper op wintersport. Of je nu in hartje zomer onderweg bent, of in de winter, goede isolatie is in beide situaties onmisbaar. Kies uit de camper benodigdheden voor motorisolatie of cabine-isolatie. Ook de ramen kun je uiteraard isoleren tegen zowel de warmte als de kou. Het voordeel van de raamisolatie is dat het niet alleen de camper binnen op de juiste temperatuur houdt, je profiteert met deze camper benodigdheden ook nog eens van het verduisterende effect als je het ’s nachts voor de ramen plaatst. Om de insecten buiten de deur te houden, monteer je ook passende horren voor de ramen en de deur.

Bescherm je camper tijdens overnachtingen

Het avontuur van reizen met een camper is dat je niet altijd weet waar je zult overnachten. En soms moet je de camper onder een boom neerzetten waar veel vogels inzitten of waar hars uitvalt. Neem daarom altijd een beschermhoes mee als je op reis gaat. Dan wordt je lak tijdens de vakantie beschermd en je bent geen extra tijd kwijt om stof, zand of sporen van regen of sneeuw van je motorkap te verwijderen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.