De juiste voorbereiding op een motorvakantie

Op vakantie met de motor. Misschien heb je er altijd al eens van gedroomd of misschien doe je niets liever tijdens de zomervakantie. Dagenlang over glad asfalt door de bergen slingeren terwijl de zon lekker schijnt. Af en toe stop je om te genieten van de mooie vergezichten en halverwege geniet van een picknick aan het water. Aan het eind van de dag kom je aan op je eindbestemming, waar je de mooie beelden nog eens aan je voorbij laat gaan. De volgende dag mag je het allemaal weer opnieuw doen. Gaat het al kriebelen, maar weet je niet goed hoe je het beste moet voorbereiden? Om je te helpen met een goede voorbereiding op jouw motorvakantie, vind je hier de belangrijkste punten. 

Een geschikte motor voor lange tochten

Welke motor neem je mee op motorvakantie? Omdat je niet op motorvakantie gaat om een blokje om te rijden, is het belangrijk om te letten op de maximale afstanden die kunt afleggen met de motor. Of je nu een toermotor, een harley davidson bike of een gewone motor hebt, in principe is iedere motor geschikt voor de langere afstanden. Het is belangrijker om te kijken naar het zadel. De motor moet beschikken over een stevig zadel, zeker als je op motorvakantie het liefst over binnenwegen rijdt. Daarom kun je het beste kiezen voor een motor die gewoon erg lekker zit. Vind je de looks minstens zo belangrijk? Dan is een chopper natuurlijk wel heel tof. Online kun je gemakkelijk choppers kopen.

Laatste check van je motor

Check voordat je op motorvakantie vertrekt altijd de onderdelen van je motor, je motorkleding en de bepakking. Niets is zo vervelend als langs de weg staan met motorpech en hierdoor een aantal vakantiedagen missen. Of door een regenbui rijden met een regenjas die niet meer waterdicht blijkt te zijn. Blijkt na een grondige check dat er wat onderdelen aan vervanging toe zijn? In de kawasaki bike onderdelen shop vind je een ruim aanbod aan motoronderdelen, dus hier zit zeker iets voor jou tussen. 

De juiste motorkleding 

Naast een goed werkende motor, is de juiste motorkleding ook van belang tijdens jouw motorvakantie. Welke motorkleding je het beste kunt inpakken, is natuurlijk afhankelijk van de vakantiebestemming. Ga je op motorvakantie naar Noorwegen, dan doe je er goed aan om warme kleding in te pakken. Ga je op motorvakantie door Zuid-Europa? Laat die winterjas dan maar thuis. Check altijd vooraf de weersvoorspellingen en pas je motorkleding hierop aan. 

Nog belangrijker dan de warmte van je motorkleding is de veiligheid van je kleding. Hoe warm het ook is, trek altijd een stevig motorpak aan en zet die hete helm op je hoofd. Veiligheid boven alles. 

Plan je route

Niets is zo fijn als onbezorgd op motorvakantie gaan. Daarom moet je altijd van tevoren de route uitstippelen. Je hoeft het niet in detail te weten, maar een globale planning geeft al veel rust. En als je zeker weet welke plaatsen je wil bezoeken, waarom zou je dan niet gelijk die ene camping of dat mooie hotel boeken? Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan. Er zijn verschillende manieren om je route te plannen. Het kan natuurlijk op de navigatie, maar je kunt ook de kaart ernaast leggen, een GPX-bestand gebruiken of de route vooraf vastleggen in Komoot.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.