Waarom kamperen harstikke gezond is

Of u nu een fan bent van kamperen, op zoek bent naar een voordelige vakantie of uw jeugdherinneringen opnieuw wilt beleven, kamperen is een geweldige manier om buiten te zijn en quality time door te brengen met vrienden, familie of alleen.

Het verkennen van het buitenleven en weer in contact komen met de natuur heeft ook een aantal echte gezondheidsvoordelen:

Rust en stilte

Trek de stekker uit het stopcontact en geniet van de eenvoud van de natuur. Vergeet het opladen van uw smartphones, tablets en spelconsoles, en laad in plaats daarvan uw eigen batterijen op. Uw lichaam en geest zullen u er dankbaar voor zijn en u zult weer fris en energiek aan het werk gaan. Zet het internet, de e-mails en zelfs het nieuws uit. Het enige wat je nodig hebt is een opgeladen telefoon voor noodgevallen, die je uitzet en opbergt.

Meer lichaamsbeweging

Kamperen vereist meer lichaamsbeweging om voedsel te verzamelen, te bereiden en op te slaan, rond te lopen op een camping en uw onderkomen effectief te beheren. Ga nog een stap verder door vissen, zwemmen, wandelen of fietsen toe te voegen en de cardiovasculaire voordelen en de calorieverbranding zullen de pan uit rijzen.

Tip: Wandelvakantie Ardennen

Verminderde stress

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van kamperen is dat het stress vermindert door veelvoorkomende triggers zoals werkdruk, verkeer en de drukte van het stadsleven weg te nemen en te vervangen door het kalmerende effect van vogelgezang, het geluid van golven die op het strand slaan en de wind in de bomen. Het echte geluid is veel therapeutischer dan alles wat je op je MP3 vindt.

Betere relaties

Heb je soms het gevoel dat je nooit met je familie praat en dat, als je om je heen kijkt, iedereen op een of ander apparaat zit? Als u in de buurt bent van uw dierbaren of goede vrienden, zonder de storing van moderne apparaten zoals smartphones en tablets, kunt u directer communiceren en oogcontact geven en ontvangen. Als je van elkaar afhankelijk bent om eten te bereiden en voor je camping te zorgen, creëer je kameraadschap, een gemeenschapsgevoel en een gezamenlijk doel dat bijdraagt aan je welzijn.

Verbeterd geheugen

Wanneer u kampeert en omringd bent door bomen en frisse lucht, maakt uw lichaam hogere niveaus van serotonine vrij, een natuurlijk geproduceerde neurotransmitter die helpt bij het reguleren van uw stemming, eetlust en slaap. Serotonine verbetert ook cognitieve functies zoals geheugen en leren.

Beter slapen

Melatonine is een natuurlijk hormoon dat uw slaap- en waakcycli regelt. Als je lange tijd op kantoor zit en bij kunstlicht werkt, kan je melatonine-niveau worden onderdrukt door het blauwe licht in kunstmatige bronnen zoals gloeilampen. Kamperen in de buitenlucht stelt je bloot aan melatonine-vriendelijk geel licht, wat je kan helpen om een meer natuurlijke afstemming van de slaap-waakcyclus te bereiken met zonsopgang en zonsondergang.

Uitgelicht: MTB weekend Ardennen – Mountainbike vakantie Ardennen

Vitamine D-boost

Als u buiten bent, neemt uw lichaam grote hoeveelheden zonlicht op. De zon zorgt voor een gezonde buitengloed op de huid, en intern gebruikt het lichaam het om vitamine D aan te maken, dat uw lichaam helpt calcium en fosfor op te nemen, twee mineralen die essentieel zijn voor gezonde botten en tanden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.