Geen fietsvakantie zonder fietstas

Heb je een fietsvakantie gepland staan en ben je bezig met de voorbereidingen? Dan ben je vast en zeker al bezig geweest met het nadenken over of het aanschaffen van een fietstas die geschikt is voor deze fietsvakantie. Je wilt natuurlijk alles mee kunnen nemen maar geen last ervaren van de tas. Daarom is het bij aanschaf van fietstassen belangrijk te letten op een aantal verschillende punten.

Soorten fietstassen


Fietstassen zijn er in enkele en dubbele variant. De enkele fietstas wordt ook wel de ”pakaf tas” genoemd. Deze kun je namelijk zo van je fiets afhalen door middel van een klem. Daarnaast heb je dubbele fietstassen, die meer geschikt zijn voor een fietsvakantie. Je kunt er natuurlijk meer in kwijt, maar doordat de tas aan beide zijden van het wiel is bevestigd kun je het gewicht ook nog eens beter verdelen, waardoor ook het meenemen van zware spullen geen punt is. Dat is iets wat voor een fietsvakantie erg handig is.

Kwaliteit


Er zijn diverse merken in fietstassen, van goedkoop tot (erg) duur. Het is goed om bij jezelf na te gaan hoe intensief je de tas gaat gebruiken. Is de fietsvakantie de enige keer en ga je hem na die aantal dagen niet meer gebruiken? Dan volstaat een tas uit het middensegment zeker. Ben je juist van plan om er heel vaak met de fiets op uit te gaan, dan is het verstandig een investering te doen. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken hoeveel ruimte je prefereert, niet elke fietstas in namelijk even groot.

Kinderfietstassen


Ga je met je kids op vakantie? Dan is een kinderfietstas ook ideaal. Niet alleen voor vakantie maar ook voor naar school of naar de sportclub is een fietstas heel handig. Doordat de tas niet aan het stuur of aan de rug hoeft is het veiliger manoeuvreren door het verkeer en er kan vaak ook nog eens meer in. Kinderfietstassen zijn veelal uitgevoerd in dubbele variant, doordat het zo makkelijker is evenwicht te bewaren.

Zadeltassen


Naast de reguliere fietstas die op de pakkendrager bevestigd kan worden zijn er ook zadeltassen. Kleine tasjes die je kunt bevestigen onder je zadel en waar je bijvoorbeeld je kostbare artikelen in kunt bewaren. Deze kun je ook weer makkelijk verwijderen, waardoor je wanneer je even van je fiets afstapt onderweg, je kostbare bezittingen niet uit het oog verliest.

Stuurtassen


Ga je er wat langer op uit? Dan kan je ervoor kiezen om ook nog een stuurtas toe te voegen. Zoals de naam al doet vermoeden bevestig je deze aan het stuur en kun je hiermee nog wat meer spullen kwijt. Ook deze tassen zijn handig te bevestigen en weer te verwijderen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.