Het nieuwe campingleven

Op een camping verblijven is vaak iets wat je of heel leuk vindt, of wat je totaal niet ziet zitten. De een gaat jaarlijks naar de camping en de ander verblijft het liefst in een hotel met alles erop en eraan. Toch is het campingleven door de jaren heen steeds wat gaan veranderen, van nieuwe termen tot luxere accommodaties. Denk aan…

Glamping

Een term die steeds bekender wordt is, glamping tenten. Het is een samenstelling van de woorden ‘glamourous’ en ‘camping’. Twee woorden die je misschien niet zo snel bij elkaar ziet, maar toch is het iets wat steeds populairder wordt. Bij glamping gaat het voornamelijk om het gemak, zo staat er een volledig ingerichte accommodatie klaar bij aankomst. Er is vaak sprake van meer luxe faciliteiten, zoals eigen sanitair en ook bevindt de accommodatie zich op een mooie plek in de natuur. Glamping is een hele nieuwe ervaring waar je beschikt over luxe die niet altijd vanzelfsprekend is op een camping en je tegelijkertijd in de natuur verblijft.

Voordelen

Wat toch gezien kan worden als een groot voordeel van bijvoorbeeld glamping, is dat je aanhangwagen vrij bent. Je kunt koffers of tassen vullen met de spullen die je nodig hebt en je bent klaar om te gaan, aangezien de rest van de spullen al voor je klaar staan op de camping. Ook bespaar je veel tijd met het niet hoeven opzetten van tenten en het bijvoorbeeld moeten oppompen van luchtbedden. Iets wat zeker niet verkeerd klinkt wanneer je op vakantie gaat, aangezien je technisch gezien een paar minuten na aankomst al volledig kunt genieten van de vrije tijd. Zoals al genoemd, bij glamping is er ook sprake van eigen sanitair. Dit is toch iets wat voor veel mensen misschien een groot heikel punt was op het gebied van het campingleven. Bij glamping is dit probleem dus opgelost. Je hoeft dus niet meer met een wc-rol onder je arm de camping over te lopen.

Safaritent en lodgetent

Ook een onderdeel van glamping zijn lodgetenten en een safaritent. Dit zijn ruime tenten van zo’n 25 vierkante meter en kennen geen driehoekige vorm, waardoor je die extra ruimte ook al meepakt. De tenten zijn stijlvol en luxe ingericht, zo beschikken ze over echte bedden. Ook hebben de tenten een overdekt terras waar je dus ’s ochtends heerlijk kunt ontbijten.

Je hebt zelfs nog de keuze voor extra luxe, met bijvoorbeeld het verkrijg van een badkamer in je tent of in sommige gevallen zelfs een tv.

Met al deze nieuwe manieren die komen kijken bij het campingleven, wordt het misschien voor steeds meer mensen een terugkomend uitstapje.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.