Onmisbare tips als je gaat kamperen

Ga je voor het eerst kamperen? Dat is altijd een spannend moment! Bij kamperen leef je vooral in de buitenlucht. Weet je nog niet zo goed wat je nu allemaal kunt gaan verwachten tijdens zo’n korte of langere vakantie? De volgende tips helpen jou om van het kamperen een geslaagde herinnering te maken, waar je nog lang aan kunt terugdenken!  

Kampeerspullen lenen

Heb je alle kampeerspullen bij de hand of zijn er nog dingen die ontbreken? Een koelbox, batterijen en reservelampen zijn altijd handig om bij je te hebben. Toch hoef je lang niet alles nieuw te kopen, vooral niet als dit de eerste keer wordt dat je gaat kamperen. Je kent ongetwijfeld wel een paar kampeerliefhebbers waar je wat spullen van kunt lenen. Mocht je er uiteindelijk helemaal niet zoveel aan vinden, dan scheelt het je toch weer een hoop geld.

Tent opzetten

Ten eerste is het geen overbodige luxe als je weet op welke manier je een tent moet opzetten. Door van tevoren al een paar keer te oefenen en het jezelf eigen te maken, bespaart het je op het moment suprême een hoop ergernissen en voorkom je dat je het uiteindelijk aan iemand anders moet vragen. Goed voorbereid op reis is heel belangrijk! Daarnaast is het van groot belang dat je eerst de ondergrond inspecteert voordat je je tent gaat opzetten. Wellicht liggen er scherpe voorwerpen zoals glas; funest voor je tent.

Eten tijdens het kamperen

Heb je al nagedacht hoe je het gaat aanpakken met eten? Als je ruimte wil besparen, neem dan niet teveel eten mee. Er is ongetwijfeld wel een supermarkt in de buurt waar je je benodigdheden kunt halen. Doordat je vooral leeft in de buitenlucht, verlopen de maaltijden ook net even anders dan dat je thuis gewend bent. Het moet vooral niet al te moeilijk zijn en snel op tafel staan. Uiteraard hoeft het zeker niet te betekenen dat je op blikken soep hoeft te leven. Ben je bijvoorbeeld gek op Aziatisch eten? Dan kun je ook snelkookrijst kopen, zodat je zo klaar bent met je gerecht. Maak het jezelf vooral makkelijk tijdens je vakantie. En over het bereiden van je eten gesproken: werk je in je keuken nog met oude pannen die ongeschikt zijn voor op een inductieplaat? No worries, die hoef je echt niet weg te gooien! Met een handige inductie adapter kun je namelijk je wat oudere pannen blijven gebruiken op inductievuur. Komen die oude pannen en potten toch nog van pas! Daarnaast is een warmteverdeler ook erg handig om bij je te hebben tijdens het kamperen. Met een warmteverdeler zorg je ervoor dat je vlees tijdens de bereiding niet verbrandt.

Maak een kampvuur als de perfecte afsluiting

’s Avonds mag een kampvuur natuurlijk niet ontbreken. Ook leuk om je vakantie mee af te sluiten. Hoe gezellig is het om met je vrienden of familie de dag door te nemen bij het warme vuur en samen herinneringen op te halen? Haal wat marshmallows in huis en je hebt gegarandeerd een memorabele avond.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.