kamperen

Hoe kan je luxe kamperen?

Glamping is glamoureus kamperen, dus mét eigen sanitair en een fijn bed, maar dan wel in een tent of iets anders vergelijkbaars. Het is kamperen met de luxe van een hotel of B&B. Glamping bevindt zich op een camping. Het is ideaal voor als je met kinderen op vakantie gaat, want zo heb je de voorzieningen en speelkameraadjes van een camping, maar de luxe van een eigen huisje. Diverse glamping locaties hebben een best een groot verschil zit qua luxe en voorzieningen, dus het hangt af van wat jij wilt. Glamping varieert van basic tot super-de-luxe kamperen en alles ertussenin. Je maakt je vakantie zo luxe als jij zelf wilt. Met glamping kan je in luxe genieten van het buitenleven, terwijl het gemak en comfort van thuis er ook is. Er zijn veel verschillende locaties waar glamping mogelijk is. Via een bedrijf, zoals Villatent, kan je een leuke locatie vinden met de voorzieningen.

Hoe luxe?

Hoe luxe is glamping dan eigenlijk? Per accommodatie verschilt dit. Vaak slaap je in een safaritent of lodgetent, die niet direct op de grond staat, maar op een houten ondergrond. Aan de binnenkant vind je niet alleen bedden, maar in sommige gevallen ook een volledig ingerichte keuken, een eettafel, een zithoek, toilet, douche of zelfs zo’n klassiek ligbad op pootjes. Buiten is meestal een terras met tuinmeubilair, ligstoelen en in veel gevallen een BBQ. Het is net een vakantiehuis, maar dan onder canvas. Er is veel gemak en comfort. Daarnaast zit je ook lekker buiten.

Glamping accomodaties

Het aanbod aan glamping accommodaties is groot en groeit nog altijd verder, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Het concept begon eerst met ingerichte safari- en lodgetenten, maar het is nu uitgebreid naar verschillende andere vormen van luxe, knusse en originele slaapplekken. Het is nu mogelijk om in een safaritent te slapen. Een leuke tent die compleet is ingericht met comfortabele bedden, een keukenblok binnen of buiten, zithoek, terras en soms zelfs eigen sanitair! Er kan zelfs ook een zwembad bijzitten. Ook kan je in een pipowagen verblijven, een gepimpte caravan of een trekkershut. Bij glamping Nederland kan hier meer informatie over worden gevonden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.