Dit heb je nodig voor een leuke vakantie op de camping

Het wordt steeds beter weer in Nederland. Hierdoor gaan er ook weer steeds meer mensen op vakantie in eigen land. Mede door het mooie weer in de zomer en Covid wordt het steeds aantrekkelijker om in Nederland op vakantie te gaan. Er is heel veel mooie natuur hier. Of als je niet van natuur houdt. Dan zijn er genoeg mooie steden om te bezoeken. Als je naar een camping gaat. Zijn er altijd leuke plekken omheen waar je heen kan gaan. 

Als je nog nooit bent gaan kamperen dan is het wel een uitdaging. Kamperen is een stuk meer primitief dan als je in een luxe hotel zit. Een goed voorbeeld hiervan is dat campings vaak een gezamelijke douche complex hebben. Je hebt dan verschillende hokjes waar je kan gaan douchen. Dit is niet voor iedereen weggelegd! Maar naast het primitieve is een camping altijd super leuk om je vakantie te vieren. Je moet alleen het campingverblijf voor jezelf leuk maken.

Spelletjes

Ten eerste kan je de bordspelletjes niet vergeten als je gaat kamperen. Denk aan spellen zoals Rummikub, Yahtzee en Monopoli. Ook kan een pak kaarten niet ontbreken. Het doen van spelletjes met je gezin of vrienden is altijd super gezellig. Iedereen legt zijn telefoon weg en is echt samen bezig. De meeste kinderen zitten tegenwoordig alleen maar achter hun game computer. Dan is een spelletje Yahtzee even wat anders. Maar wel erg leuk en gezellig! Ik noem nu de klassieke spelletjes op. Maar er komen elk jaar ook weer leuke nieuwe spelletjes uit om te spelen. Als je vaker gaat kamperen zou je elk jaar een nieuw spelletje kunnen uitproberen. Misschien vind je er wel 1 die je voor eeuwig blijft spelen! Bordspelletjes spelen klinkt heel ouderwets maar ik weet zeker dat jouw kinderen het ook leuk gaan vinden.

Vervoer

Neem vervoer mee zodat je af en toe een uitstapje kan maken. Zoals verteld in de intro zijn er altijd wel plekken in de buurt van de camping die je kan gaan bezoeken. Dit kunnen mooie steden zijn maar ook naar plekken met mooie Nederlandse natuur. Naast je auto is het ook goed om fietsen mee te nemen. Op deze manier kun je fietsend genieten van de camping en de natuur eromheen. Als een ouder iemand zou je ook de elektrische fiets mee kunnen nemen. Je kan makkelijk een goedkope elektrische fiets bestellen of huren. Hierdoor kan diegene ook gewoon mee met het uitstapje. 

Verkoeling

De zomers in Nederland worden steeds heter. Als je in een tent gaat slapen kan het erg heet worden. Hierdoor kan je misschien moeilijk in slaap komen. Er is een makkelijke oplossing hiervoor. Je kan gewoon een ventilator of airco meenemen. Helaas is dit ook de enige oplossing. Er zijn verschillende goedkope airco’s en goedkope ventilatoren te vinden. Het is dus zeker geen dure oplossing! Als je op vakantie gaat wil je eigenlijk uitrusten. Je wilt dus goed kunnen slapen. Over deze dingen moet je wel nadenken als je gaat kamperen. Vooral als je dit gaat doen in een tent!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.