Waarom op vakantie gaan gezond is

Je hele leven ben je aan het stressen door werk en je study. Dan ben je zo nu en dan toe aan ontspanning. Het beste is op vakantie gaan om er even tussenuit te gaan. Dit is belangrijk voor onze gezondheid. Het is bewezen dat reizen goed is voor de ziel. En ook om onze gemoedstand te verbeteren. Mensen ervaren vaak ook op vakantie dat ze minder last hebben van stress. Wat zijn de oorzaken hiervan? Lees het hieronder:

Levenservaring

Door te reizen leer je meer over de wereld en over jezelf. Als je in een andere omgeving bent geef je je brein de kans om andere dingen te leren kennen. Een andere cultuur met verschillende eigenschappen. Soms kom je er ook achter als je naar een ander land gaat hoe goed je het hebt in Nederland. Maar dat niet alleen. Door te reizen kan je ook meer over jezelf leren. Omdat je in een andere omgeving  je brein zich fris voelt.

Zon

Zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D. Als je naar een zonnig land gaat geef je je lichaam een boost aan vitamine D. Dit is onder andere goed voor je immuunsysteem en bevordert je humeur. Het is dus goed om lekker in de zon te zitten. Het verlaagt je bloeddruk en je stress. Op inspiratie123.nl vind je meer tips over gezondheid. 

Zee

Zwemmen in de zee is helaas niet heel lekker in Nederland. Omdat het water vaak vies en troebel is. Ga op vakantie naar Italië of Spanje hier hebben ze prachtige blauwe zeeën. Maar wil je echt het beste dan moet je naar een tropisch eiland. Waarom is de zee zo gezond? Dat komt omdat het goed is werkt tegen huidaandoeningen. Het zoute zeewater is ook goed voor je immuunsysteem en seksleven. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.