Op vakantie zonder smartphone!

Heb je er ooit eens aan gedacht om op vakantie te gaan zonder je smartphone mee te nemen? De meeste mensen zullen hier geen seconde aan denken puur omdat ze zo gewend aan hun smartphone zijn geraakt. Maar zeg nou eerlijk, heb je in de afgelopen 5 jaar je smartphone één dag niet aangeraakt? De kans is groot dat het antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Maar waarom zou je überhaupt een dag zonder smartphone willen leven?

Back to the basic

Een dag of meerdere dagen zonder smartphone kan een interessante ervaring zijn. In de loop der jaren ben je zo gewend aan je smartphone waardoor je denkt dat je niet zonder kant. Maar dat is niet helemaal waar. Het leven zonder een smartphone is in het begin even wennen, maar uiteindelijk brengt het veel peace met zich mee. Zonder je smartphone is het wellicht lastiger om de weg te vinden, maar tegelijkertijd wordt het eenvoudiger om in het moment te leven. Iets wat we tegenwoordig weinig doen. Daarbij is het goed voor onze kinderen om te ervaren hoe het is om geen smartphone te hebben. Helaas kunnen veel kinderen niet zonder smartphone, wat natuurlijk te gek voor woorden is wanneer je hierover nadenkt. 

Een vakantie zonder smartphone

Een vakantie is altijd een mooi moment om tot rust te komen en te reflecteren op het leven. Wat gaat goed, wat zou je graag willen verbeteren? Tegelijkertijd kan het gebruik van de smartphone voor afleiding zorgen waardoor er niets komt van reflecteren. Dit is jammer, want reflecteren is een belangrijk aspect om persoonlijke groei door te maken. Een vakantie – of op z’n minst een aantal dagen – zonder smartphone is daarom een hele gezonde ervaring waardoor je echt tot rust neemt. Een smartphone biedt namelijk ontzettend veel voordelen, maar het kan ook een hoop stress met zich mee brengen. 

Hoe zit het met veiligheid?

Het grote voordeel van een smartphone is dat je elkaar kunt bellen wanneer er iets aan de hand is. In noodgevallen kan dit erg handig zijn. Wanneer je er voor kiest om je smartphone niet te gebruiken, kan dit een stukje lastiger zijn. Daarbij heb je geen zin om oude nokia’s te moeten kopen voor het hele gezin en voor elke telefoon en lokale simkaart. De oplossing ligt daarom bij digitale portofoons. De portofoons van deze tijd hebben een groot bereik waarmee je je ouders in Nederland kunt bereiken en ook je kinderen wanneer ze lekker aan het spelen zijn op de camping.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.