Bergumermeer in de spotlight: wat is hier te doen?

Bergumermeer is een plek waar de meeste mensen waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben. Jammer, want het is een ontzettend leuke plek waar veel te doen is. Daarom zetten we in dit artikel Bergumermeer in de spotlight. Watersporten, natuurlijke parken en leuke Friese dorpjes. Burgemee is absoluut een bezoek waard en in dit artikel vertellen we waarom.

 

Highlights in Bergumermeer

Bergumermeer is een klein plaatsje. Je bezoekt deze plek in Friesland voornamelijk wanneer je van watersporten houdt of gewoon lekker aan het meer wilt zitten. Er zijn verschillende watersporten die je kunt doen zoals zeilen, varen en vissen. Zeker tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven in Bergumermeer. Daarbij is het vanwege haar centrale ligging makkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht is het ongeveer twee uur rijden. Ook is het mogelijk om Bergumermeer met het openbaar vervoer te bereiken. Je zult dan de trein naar Leeuwarden moeten nemen en vanaf hier kun je de bus naar Bergumermeer pakken. 

Centrale ligging

Bezoek je Bergumermeer dan is de kans groot dat je niet alleen hier blijft. Er is namelijk veel meer te zien in de provincie Friesland. Door de centrale ligging van Bergumermeer kun je overal eenvoudig heen rijden. Zo ben je binnen 15 minuten in Leeuwarden, een mooie oude stad waar je je prima een dagje kunt vermaken. Een ander leuk stadje wat het bezoeken waard is is Dokkum, wat iets noordelijker ligt op een half uur rijden van Bergumermeer vandaan. Eveneens raden we jou aan een bezoek te brengen aan de wadden, wat ongeveer op 45 minuten vanaf Bergumermeer vandaan ligt. Houd je van natuur dan moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de National park Drents-Friese Wold, IJsselmeer in Makkum, Oosterstrand in schiermonnikoog en de groene ster in leeuwarden. 

Waar verblijven?

In Bergumermeer heb je eigenlijk alles om heerlijk tot rust te komen. Er zijn verschillende campings waar je kunt verblijven, zoals Bergumermeer vakantiepark. Dit is een van onze favoriete campings in deze regio, omdat je heerlijk aan het water verblijft. Je hebt hier de mogelijkheid om in een tent te verblijven (deze kun je ook huren) of bijvoorbeeld in een vakantiehuisje of een bungalow. Op dit vakantiepark wordt voldoende georganiseerd, waardoor jouw kinderen er zich heerlijk kunnen vermaken. Wanneer je hier buiten de schoolvakanties verblijft kun je rekenen op voordelige prijzen. Verblijf je tijdens de schoolvakanties dan zijn de prijzen in verhouding nog steeds goed te betalen, maar wel iets hoger dan gebruikelijk uiteraard.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.