Handleiding kamperen in Turkije

Wie aan Turkije denkt, denkt waarschijnlijk aan luxe hotels en resorts met all-inclusive eten en drinken. Wil je Turkije eens op een andere manier ervaren dan zou je kamperen in Turkije eens moeten overwegen. Kamperen of wildkamperen, het is beide mogelijk. In dit artikel geven we tips voor avontuurlijke reizigers die kamperen in Turkije wel zien zitten. Daarbij vertellen we wat er allemaal nodig is om deze kampeertrip mogelijk te maken.

Kamperen op een camping

Wie liever op campings verblijft in plaats van wildkamperen, hoeft zich geen zorgen te maken. Alhoewel het aanbod niet zo groot is als Frankrijk of Italië kan er gerust gezegd worden dat Turkije een groot aanbod aan campings heeft. Van simpele kampeerterreinen met weinig faciliteiten tot grote campings waar van alles te doen is. Reis je met kinderen dan stel je vaak andere eisen aan een camping dan wanneer je met z’n tweeën reist. De prijzen voor een overnachting variëren van 10 euro per nacht tot 50 euro per nacht, waarmee een verblijfplaats goedkoper is dan in Europese landen zoals Frankrijk of Italië. Je kunt er voor kiezen om de gehele vakantieperiode op één camping te verblijven, maar wanneer je echt iets van Turkije wilt zien is het leuker om op rondreis te gaan. 

Wildkamperen in Turkije

Het fijne aan Turkije is dat je overal kunt kamperen. Je hoeft je dus niet druk te maken over de regelgeving. Dit maakt het mogelijk om het verblijven op campings af te wisselen met wildkamperen, wat een unieke ervaring kan zijn. Ga je op rondreis dan kun je vanuit Nederland met de auto naar Turkije afreizen, wat overigens een flinke reis is. Ook is het mogelijk om het vliegtuig te pakken en bij aankomst een auto te huren. Het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Turkije dus daar hoef je je verder niet druk over te maken. Wildkamperen in Turkije is een ervaring die je nooit meer zult vergeten, dat is een ding wat zeker is. 

Welke reisdocumenten heb je nodig?

Reis je naar Turkije met kinderen dan hebben deze een eigen reisdocument nodig. Verder zal je van te voren een visum moeten aanvragen. Dit kan eenvoudig online via Turkije visum aanvragen. Je vult je persoonlijke gegevens in, de datum van aankomst en binnen 24 uur heb je voor 2 tientjes het visum in je mailbox staan. Ook is het mogelijk om een visum on arrival te krijgen. Het probleem is dat je vaak lang moet wachten, waardoor het loont om je visum van te voren te regelen.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.