Brugge: reis terug naar de middeleeuwen

Brugge is een stad die je gewoon een keer gezien moet hebben. Verdwaal door de kleine straatjes en steegjes, geniet van Belgische ambachts chocolade en overnacht in historische gebouwen. Of het nu zomer of winter is; Brugge heeft tijdens elk seizoen haar charme. In dit artikel geven we een overzicht van dingen die je in Brugge allemaal kunt doen. Daarbij geven we tips waar je het beste kunt verblijven voor zowel budget als luxury reizigers.

Heerlijk rondlopen

Loop rond in Brugge zonder eindbestemming en geniet van de fascinerende architectuur en ben getuige van hoe de lokalen hun leven leiden. Ondanks dat er ontzettend veel bezienswaardigheden hebben in Brugge is plannen niet echt noodzakelijk. De bezienswaardigheden zitten allemaal dicht bij elkaar, omdat het nu eenmaal een kleine stad is. Waar je in andere Europese steden al gauw verdwaald kunt raken en grote loopafstanden moet afleggen, is Brugge zeer geschikt om lekkere rond te dwalen. Het is dan ook geen wonder dat toeristen vanuit verschillende delen in de wereld naar Brugge afreizen. Het stadscentrum, de oude gebouwen, prachtige hotels en de vele kerken zijn een must voor het oog. 

De must-visit bezienswaardigheden

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Brugge. De rozenhoedkaai is daar een voorbeeld van: een plein omringt door huizen, water, boten en sfeer maken een bezoek aan deze bezienswaardigheid erg speciaal. Vanaf hier kun je een rondvaart nemen door de stad heen en ondertussen genieten van de gerestaureerde huizen en mooie tuinen. De tweede bezienswaardigheid die absoluut het bezoeken waard is, is de belfort. Dit is een toren met een uitzicht waar je u tegen zegt. Kortom, het is ‘em de klim absoluut waard. Ben je eenmaal klaar met de klim dan wordt het tijd om het gebouw de Basiliek van het Heilig bloed van dichtbij te zien. 

Het hotelaanbod in Brugge

Tijdens je bezoek aan Brugge heb je de keuze uit verschillende hotels. Zo kun je kiezen uit budget hotels iets buiten de stad of hotels in mooie historische gebouwen waar het prijskaartje voor een overnachting iets hoger ligt. Reis je met de familie dan kan het handig zijn om in de stad te verblijven. Je loopt je hotel uit en bent direct waar je wezen moet zijn. Wil je wat goedkoper reizen dan hoef je je geen zorgen te maken. Brugge heeft voldoende mogelijkheden op het gebied van budget verblijfplaatsen. Je reis naar Brugge begint hier!

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.