Kamperen: benodigde verlichting

Ga je voor het eerst kamperen dan kan het best lastig inschatten zijn wat je allemaal mee moet nemen. Gelukkig is er geen reden om je zorgen te maken. In dit artikel vind je een overzicht met soorten verlichting die tijdens het kamperen goed van pas zullen komen. Vergeet je iets, dan kun je het altijd op plaats van bestemming kopen. Lees snel verder en ga goed voorbereid op reis!

Functionele en sfeervolle verlichting

Net als buitenverlichting of verlichting voor binnen maken we onderscheid tussen functionele en sfeervolle lampen. Bij functionele verlichting draait het erom dat je kampeerplek goed verlicht wordt in de avonduren. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk de weg van het toilet terug naar de tent vinden, zonder over haken heen te vallen. Sfeerverlichting zorgen, zoals de naam het al zegt, voor sfeer in en rondom de tent of caravan. Zit je met het hele gezin lekker buiten in de avonduren dan kan verlichting een positieve invloed uitoefenen op de gezelligheid. Er is verlichting te koop die alleen functionele of sfeervolle doeleinden heeft, maar ook verlichting die zowel functioneel als sfeervol gebruikt kunnen worden. 

Welke soorten verlichting zijn er?

Elke lamp is anders en past bij hetgeen waarvoor jij het wilt gebruiken. Zo zijn er lampjes waarmee je in de avonduren een boek kunt lezen, een spelletje spelen rond de campingtafel of voor een toiletbezoek. Bij verlichting wordt er onderscheid gemaakt tussen gas of elektriciteit. Een voorbeeld van elektrische lampen is led verlichting. Deze lampen zijn duur in aanschaf, maar zijn een stuk zuiniger en gaan een langere tijd mee. Dit kan voordelig zijn bij een lamp die op batterijen werkt. Door voor led verlichting te kiezen hoef je niet constant de batterijen om te wisselen. Let op: er is zowel dimbare led verlichting nodig als niet-dimbare verlichting. Kies voor dimbare verlichting, dan kun je deze voor verschillende doeleinden gebruiken. Gasverlichting daarentegen vraagt om meer voorbereiding, maar het voordeel is dat je deze niet constant uit en aan hoeft te doen.  

Verlichting online kopen

Koop je kampeerverlichting online dan ben je vaak een stukje goedkoper uit. De verlichting wordt de volgende dag in huis geleverd, zo kan de verlichting op de dag voor vertrek nog bestellen mocht dat nodig zijn. Het fijne aan internet is dat je prijzen kunt vergelijken en zodoende voor de voordeligste optie kiest. De beste buitenverlichting koop je hier.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.