Kamperen: de beste tuinset voor op de camping

Wie gaat kamperen heeft een kampeertafel met stoelen of krukjes nodig. Lekker buiten de tent of caravan zitten met het hele gezin is nu juist wat het kamperen zo leuk maakt. Bij de aanschaf van een kampeerset let je op andere dingen dan bij die van een tuinset. Zo wil je een kampeerset graag eenvoudig in kunnen klappen zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen zonder dat deze al teveel ruimte in beslag neemt. Lees verder en doe je voordeel met onze tips voor het vinden van de juiste kampeerset.

Waar moet een goede kampeerset aan voldoen?

Er zijn verschillende voorwaarden die je aan een kampeerset moet stellen. Allereerst moet een tafel stevig zijn, zodat het bij heftige weersomstandigheden gewoon op zijn pootjes blijft staan: het moet dus tegen een stootje kunnen. Verder wil je een kampeertafel die eenvoudig op te zetten is en af te breken is, zodat de aankomst en vertrek van een camping vlekkeloos verloopt. Er zijn verschillende varianten kampeertafels waar je uit kunt kiezen, die we hieronder zullen bespreken. Ben je van plan om meerdere jaren achter elkaar te gaan kamperen dan is het de moeite waard om extra geld te investeren in een kwalitatieve kampeertafel. Beter een aantal tientjes meer betalen zodat je er langer plezier aan beleeft dan visa versa.  

 

Soorten campingtafels

Er zit nogal een verschil is of je met z’n tweeën of met het hele gezin op kampeervakantie gaat. Stel jezelf dus eerst de vraag hoeveel personen eraan moeten kunnen zitten? Er zijn standaard kampeertafels beschikbaar of je kiest voor een kampeertafel voor het hele gezin. De welbekende camping picknicktafel is daar een goed voorbeeld van. Deze klap je eenvoudig uit elkaar en is zeer geschikt voor kleine kinderen. Er zijn zowel tafels beschikbaar met een vast tafelblad. Het fijne aan deze variant is dat ze wat steviger zijn, het nadeel dat ze meer ruimte in beslag nemen. Heeft ruimte besparen voor jou prioriteit dan kies je voor een oprolbare tafel. Deze kun je eenvoudig in en uit rollen en neemt weinig ruimte in beslag. 

Tips voor het kopen van een campingtafel

Bij de aanschaf van een campingtafel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld met hoeveel personen wil je aan de tafel zitten, is de tafel gemakkelijk op te bergen, bij slecht weer past de tafel bij je in de voortent? Zo ja, is er dan nog voldoende ruimte om er omheen te lopen? Daarbij zijn de volgende eigenschappen belangrijk: verstelbare poten, watervast tafelblad, hittebestendig, compact en lichtgewicht. Benieuwd welke tuinset voor kamperen het beste bij je past?

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.