Wat kan je gaan doen in de kop van Noord-Holland?

Van de veluwe tot aan het strand kent Nederland gigantisch mooie plekken. Eén van de plekken kan je vinden in de Kop van Noord-Holland. Je kan hier werkelijk van alles doen, zoals: een strandwandeling, musea bezoeken of een mooie vestingstad bezoeken. Ook is er genoeg te doen voor de kinderen zoals het scheepsvaartmuseum en het zwembad. In dit artikel zullen wij jou daar meer over vertellen.

Strandwandeling

In Noord-Holland kan je veel mooie stranden bezichtigen, want zo kan je de stranden van Julianadorp en Callantsoog bezoeken, maar ook de stranden die dichtbij Den Helder liggen. We zien steeds meer dat veel mensen die de Kop van Noord-Holland bezoeken kiezen voor één van deze prachtige stranden. Je kan bijvoorbeeld ook naar de andere kant gaan en het IJsselmeer bezoeken. Het staat bekend onder veel watersporters, omdat je er goed zou kunnen windsurfen.

Watersport

Mocht je in de zomer richting Noord-Holland gaan en een boot hebben met een trailer, dan is het zeker aan te raden om de boot mee te nemen tijdens het gezellige weekendje weg. Je hebt bijzonder mooie vaarroutes en kan je zeker een aantal dagen vermaken op het water. Mocht je geen boot hebben dan zijn er genoeg verhuur bedrijven die jou een boot kunnen verhuren. Met die boot zou je eventueel het IJsselmeer of de Waddenzee op kunnen varen. Ook kan je met de boot een van de verschillende havens bezoeken, zodat je daar lekker op het terras kan lunchen

Kinderactiviteiten

Voor de kleine kinderen is er ook veel te doen tijdens het dagje weg met de familie. Je kan richting de klimduin rijden, kano varen, de dierentuin of een groot fort bezoeken. De dierentuin vinden veel mensen een aanrader, omdat het geen traditionele dierentuin is en de dieren veel beweegruimte hebben.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.