Ik ga backpacken en ik neem mee…

Backpacken door een mooi, ver land is iets wat bij veel mensen hoog op de bucketlist staat. Je maakt op zo’n reis nou eenmaal ervaringen mee die je voor de rest van je leven bij je draagt. Als je eenmaal aan het backpacken bent, wil je er natuurlijk volop van genieten en je wilt je niet druk hoeven maken over randzaken. Een goede voorbereiding is dus essentieel! Zorg dat je in elk geval je een goede backpack koopt bij een goede outdoorwinkel.

Plan je eerste accommodaties

Als je gaat backpacken, maak je vaak een verre reis. Zo’n lange reis naar de andere kant van de wereld is natuurlijk super vermoeiend en het is ook niet gek om hier een jetlag van te hebben. Omdat je waarschijnlijk de eerste paar dagen nog op je gemak de stad wilt verkennen en een beetje wilt uitrusten van de reis, wordt het aangeraden om van tevoren al je accommodatie voor de eerste paar dagen te regelen en te boeken. Dit scheelt een hoop stress die je niet wilt hebben als je vermoeid bent in een vreemde omgeving. 

Een creditcard is een absolute must

Ga zeker geen verre, lange reis maken zonder creditcard op zak! Op reis zul je deze namelijk vaak genoeg nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van vliegtickets of als je naar een eiland reist waar vrijwel geen pinautomaten te vinden zijn. In beide situaties zul je zeker wel terecht kunnen komen als je gaat backpacken, dus denk hier echt aan! 

Een rugzak met waterzak

De naam backpacken zegt het natuurlijk al, je bent heel de dag met een grote backpack op je rug aan het reizen. Vaak doe je dit ook nog in exotische landen, waar het belangrijk is om goed gehydrateerd te blijven, zeker als je zo actief bezig bent. Het is echter niet zo handig om een paar flessen water in je backpack mee te dragen om zo elke keer als je een slokje wilt drinken, je je backpack af moet doen om je fles te pakken. Wat wel handig is is een rugzak met waterzak! Je bevestigt de waterzak aan je backpack en via een handig rietje kan je je water zo drinken zonder dat je elke keer je backpack van je rug hoeft te pakken. Dit scheelt enorm veel moeite! 


Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.