BBQ tips & tricks

 

De zon gaat weer schijnen en dat betekent natuurlijk dat het weer de periode is om te gaan barbecueën. Vrijwel iedereen barbecuet in de zomerperiode. Wil je deze zomer je eigen BBQ party organiseren met je gloednieuwe gasbarbecue? Dan moet je de volgende tips en tricks zeker kennen om een succes van je avond te maken.

 

Geduld

Het belangrijkste bij het barbecueën is geduld. Het vlees gaat namelijk niet erg snel en als je de BBQ te hoog zet brand het snel aan. Het is natuurlijk ook veel gezelliger als je met de hele groep wat langer zit en niet binnen 20 minuten al het vlees al op tafel ziet liggen. Dan is de avond ook zo weer voorbij. Laat het vlees ook wel een tijdje op één zijkant liggen. Draai het dus niet te snel op. Het vlees moet wel de tijd hebben om gaar te worden. Daarnaast moet je ook geen zout op het vlees doen van te voren. Dit zorgt ervoor dat het vlees heel lang erover doet om een mooie bruine kleur te krijgen.

 

Onderhoud van de BBQ

Probeer de BBQ tijdens het bakken regelmatig te onderhouden. Doe er zo af en toe olie op om te zorgen dat het vlees niet vast blijft zitten aan de BBQ.

 

Bijgerechten

Aangezien mensen vaak minder eten gedurende de dag als zij weten dat zij gaan barbecueën, hebben zij al snel honger. Dit betekent dat als er veel bijgerechten op tafel staan, zij dit natuurlijk snel allemaal op gaan eten. Hierdoor blijft er veel vlees liggen en dit is erg zonde. Serveer daarom pas alle bijgerechten zoals brood pas als ook de eerste stukken vlees op tafel komen.

 

Kijk jij nu ook al uit naar het BBQ moment? Schaf dan snel een barbecue aan bij Fonteyn.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.