Down Under! Dát is pas kamperen

 

Toen ik een aantal maanden in Australië kon gaan werken besloten mijn vriend en ik de stap te maken. Ik zou daar fulltime gaan werken en mijn vriend zou daar een camper opknappen. Hij mocht op dat moment niet in Australië werken en het plan was na een aantal maanden met een camper door het land te kunnen reizen.

Eigen thuis op wielen

In januari 2014 was het eindelijk zover, we verhuisden Down Under. Via een website vergelijkbaar met Marktplaats zag ik hem staan, mijn kleine busje. De motor was aan vervanging toe, er was flink wat roest en het interieur kon wel wat liefde gebruiken. En toch was ze al helemaal mijn eigen thuis op wielen! Dankzij Easy Importhebben wij met gemak ons camper-busje uit het buitenland kunnen importeren.

Gratis kamperen

We gingen we vrijwel meteen kamperen zodra we in ons busje konden slapen. Je mag in Australië op veel plaatsen gratis kamperen. Zo konden we geld besparen en in de weekenden klusten we stug door om zo snel mogelijk in de weekenden al een beetje te kunnen wennen aan het reizen.

Make over

Werkelijk alles kreeg een make over. De bekleding, een nieuw mini keukentje, schattige gordijntjes en tot slot kleine lampjes voor de sfeer maakten het helemaal compleet. Maanden leefden we in onze Beauty zoals we haar liefkozend hadden genoemd.

Ultieme vrijheid, kamperen

Eind mei 2014 gingen we er eindelijk mee op reis. Het werd een reis om nooit te vergeten. De bedoeling was dat we 4 maanden zouden reizen, maar uiteindelijk bleven we acht maanden lang. Kamperen van plaats naar plaats, wat een ultieme vrijheid.

Dag lief reismaatje

Ik zal haar missen, ons reismaatje, maar ik weet dat ze nu in goede handen is.
Ik wist niet wat erger was, afscheid nemen van onze prachtige kampeerplekken iedere keer weer of afscheid nemen van onze vertrouwde camper op het einde van onze reis.

PS. Ik zou het iedereen aanraden. Uiteindelijk leer je gaandeweg vanzelf wel klussen als je een beetje handig bent. Fijne reis!

 

PPS. Verhuizen naar Australië is iets wat ik ook iedereen aanraad. Nee, je moet het natuurlijk zelf weten. Maar zeker een land om eens bezocht te hebben!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.