Tip van de redactie: ga kamperen in Tsjechië!

Ben je op zoek naar een warme kampeerbestemming voor de zomer? Dan denk je misschien aan Frankrijk of Spanje. Maar een camping in Tsjechië zou ook een hele goede optie zijn. Het weer is daar ‘s zomers warm en er valt weinig regen. Tevens heeft dit land prachtige berglandschappen en steden. Hieronder delen we onze ervaring bij Camping 2000 dichtbij de noordelijke stad Liberec.

De camping zelf

Camping 2000 ligt in de regio Noord-Bohemen in een groen berglandschap en wordt beheerd door erg aardige Nederlandse mensen. De camping is erg kindvriendelijk en heeft dan ook een glijbaan van wel 42 meter en een zwembad! Verder is er veel keuze qua accommodaties: er zijn verschillende types stacaravans, verschillende tenten, ook glamourtenten, kampeerhutten, vakantiewoningen en plaatsen waar je zelf iets neer kunt zetten. Je huisdier is ook welkom!

Er is genoeg te doen voor jong en oud! We hebben genoten van de faciliteiten, zoals de minimarkt, het restaurant, het eetcafé, de bar, de snackbar, biljart en pool en de biertuin. Bovendien beschikt het park over badmintonvelden en andere sportvelden, tafeltennistafels, speeltuinen en een animatieteam.

De ligging en omgeving

Vanaf Utrecht is het ongeveer acht uur en drie kwartier rijden. De camping ligt dichtbij het drielandenpunt, Duitsland, Polen en Tsjechië grenzen, dat erg leuk is om te bezoeken. Bovendien kun je in de buurt van de camping mooie wandelingen maken langs meren en door de bergen. Verder ligt de camping dichtbij Liberec, een klein stadje met karakteristieke gebouwen.

Verdere voordelen

Tsjechië is een relatief goedkoop land. Er wordt betaald met Tsjechische kronen. Het is daarom raadzaam om een creditcard van Visa of MasterCard mee te nemen, zodat je overal elektronisch kunt betalen. Dan heb je de beste wisselkoers. Ook je debetkaart zal meestal worden geaccepteerd. Als je toch contant geld gaat opnemen, kies dan voor een geldautomaat dat bij een bank zit, omdat losse automaten vaak een ongunstige wisselkoers hanteren.

In Tsjechië ligt de bierconsumptie erg hoog in vergelijking met andere landen. Er zijn daarom veel verschillende biertjes die de moeite waard zijn om te proeven. Dit kun je dan ook doen in de biertuin van Camping 2000!

Tot zover onze ervaring met kamperen in Tsjechië. We hopen ook dat jij gaat genieten van deze gezellige camping met prachtige omgeving!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.