Kamperen in je eigen blokhut volgend jaar?

Hoe heerlijk is het om je even helemaal terug te trekken in de natuur en jezelf even helemaal vrij te wanen? Er gaat weinig boven kamperen, maar wanneer je (erg) jonge kinderen hebt, of mensen met bepaalde beperkingen, dan zijn de uitdagingen vaak net iets te groot om direct een vakantie te boeken in de Ardennen of in de Duitse bossen. Hoe los je dit op? Door te kamperen in je eigen blokhut!

Is dit geschikt voor mij?

Kamperen in je eigen blokhut is geschikt voor mensen die een eigen tuin hebben die niet volledig bestraat is en waarbij genoeg ruimte is om ‘uit het zicht van het huis’ te kamperen. De blokhut hoeft zelf niet groot te zijn. Een blokhut van zes vierkante meter is al groot genoeg voor twee volwassenen en twee kleine kinderen.

Let wel op de stroomvoorziening. Wanneer je hier een aparte groep voor wilt maken (omdat je bijvoorbeeld verlichting rond de blokhut wilt of zelfs stroom in de blokhut), dan moeten de groepenkasten hier wel geschikt voor zijn. Denk er ook aan dat je de stroomkabel diep genoeg ingraaft en een speciale grondkabel gebruikt.

Hoe pak ik dit aan?

Een kleinere blokhut kun je zelf maken, maar je kunt deze ook volledig klaar voor het opbouw aanschaffen (via het internet bijvoorbeeld). Zorg ervoor dat je niet deur tegenover deur zet: wanneer je voor de blokhut zit, wil je niet uitkijken op je eigen keuken. Zorg er vooral voor dat het een prettige locatie is. Schaduw is handig, want op een hete zomerdag kunnen de temperaturen zomaar tot 50 graden oplopen in de hut.

Ga je in de zomer kamperen in je eigen blokhut? Zorg dan direct voor horren, een goede ondergrond en degelijke slaapzakken, zeker wanneer je dit met kleinere kinderen wilt doen. En wat je natuurlijk echt niet mag vergeten, is direct even een leuke barbecue en een vuurkorf te regelen. Kamperen in je eigen achtertuin, maar dan met net iets meer luxe en comfort, gewoon omdat het kan!

En als we er niet in kamperen?

Natuurlijk koop je niet alleen een blokhut om erin te kamperen. Je kunt de betere blokhutten ook prima gebruiken als een schuurtje voor opslag. Of plaats er kindermeubilair in, zodat de kinderen een eigen ‘huisje’ hebben tijdens de zomervakanties die alleen maar langer lijken te worden tegenwoordig. Op en top vermaak en gemakkelijk aan te passen wanneer er toch gekampeerd moet worden in de blokhut! Richt je de blokhut voor kinderen in, houd hier dan direct al rekening mee wanneer je eventueel stroom aan gaat leggen. Zo blijft het veilig.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.