Kamperen in stijl

Kamperen? Met de familie in een tent? Is dat nog wel iets van deze tijd? Dat is het nog steeds. In de afgelopen jaren maakt de kampeermarkt toch een groei door. Voorheen waren veel mensen meer ‘klaar’ met het kamperen. Toch trekt het weer aan. Dat heeft een aantal redenen. We hebben als Nederlanders meer te besteden hebben. Ook dit jaar zal de koopkracht gemiddeld genomen toenemen. Dit werkt positief. Zeker ook richting de vakantieperiode.

Elk jaar gaat ongeveer 1/3 van alle vakantiegangers naar een camping in het buitenland of eigen land. Dat is behoorlijk! Waar de een van een heerlijke gezinsvakantie in de Ardèche geniet, kan de ander best in Renesse met een stel vrienden in de tent zitten. Alle mogelijke vormen van kamperen zijn in de zomermaanden aan de orde van de dag. En tegenwoordig is het niet alleen maar overnachten in een tent. Het wordt steeds luxer aangepakt. De charme van een tochtige tent heeft plaats gemaakt voor het gloriëren op de glamping.

Glamorous glampinglife

De glamping is het toverwoord van de laatste jaren. De glamping is de luxe versie van een camping. Het is een creatieve samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’. Ideaal voor de kampeerder die het net wat luxer wil hebben. De luxe is te vinden in het slaapcomfort, de inrichting van de keuken of in het beschikbare sanitair. Kortom, je beschikt over een luxer verblijf. Het grote voordeel wordt met name ervaren in het privé sanitair. Steeds meer glampings komen tevoorschijn om juist aan deze vraag te voldoen. Luxe is eigenlijk een term die we vaker tegenkomen. Bijvoorbeeld bij het kamperen met de vouwwagen.

Kamperen met de vouwwagen

Met de vouwwagen op pad! Dat klinkt als iets ouderwets. Maar niets is minder waar. Het is juist heel populair. Ook onder jongeren en jonge ouders. Op de weg rijden steeds meer vouwwagens die op weg zijn naar hun vakantiebestemming. Waar je voor een glamping niets hoeft mee te nemen, hoef je bij een vakantie met de vouwwagen….juist…alleen de vouwwagen mee te nemen.

Een vouwwagen kan onvoorstelbaar veel luxe bevatten. Stel je eens voor dat je met een kar achter je auto eigenlijk een geheel luxe verblijf meeneemt. Er bestaan veel typen vouwwagens. Maar wat zit er zoal in een vouwwagen?

  • Slaapplaatsen met matrassen
  • Een keuken (gasfornuis, spoelbak, kraan, kastjes)
  • Een voortent om in te kunnen zitten
  • Veel opbergruimte voor additionele handige spullen

En dat is nog verder uit te breiden naar een grotere voortent of een slaapplaats voor meer dan vier personen. Een geheel luxe keuken met meer dan drie gaspitjes, een speciale slaapruimte voor kinderen, een aparte omkleedruimte etc. Te veel om op te noemen. Er zijn zoveel mogelijkheden. En het beste is nog dat je met een vouwwagen sneller kan rijden dan met een caravan! Je kan dus eerder genieten van je vakantie.

Avontuurlijke campervakanties

Heb je wel eens gedacht aan een vakantie met een luxe camper? Nee? Dan is dit een echte ‘must-have’. Dat is de ideale vakantie om als stelletje, vrienden of als gezin te doen. Huur een camper in Amerika en maak een spectaculaire rondreis. Of vlieg naar Australië en verken de Outback. Het fijne van een camper is namelijk dat je je kan verplaatsen met de camper, maar tegelijkertijd ook ergens op een campground kan staan. Op die manier geniet je op jouw manier in jouw tempo. En vergis je niet! Je kan het zo luxe maken als je wilt. Ga jij voor een zogenaamde kleine ‘van’. Of wil je een grote Amerikaanse camper die van alle gemakken is voorzien met eigen toilet en douche.

Zo zie je maar. Kamperen is niet ouderwets. Kamperen is niet iets wat je moet doen in alle soberheid. Je kan gewoon kamperen in stijl en luxe. Voor welke optie ga jij?

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.