Pak de boot naar Texel!

Texel, je hebt er vast wel eens van gehoord. Texel is een schiereiland dat behoort tot de provincie Noord-Holland. Een tunnel door de zee of een lange brug is er niet te vinden. Hierdoor is het noodzakelijk om met de boot naar Texel te gaan. De boot vertrekt vanaf Den Helder, Noord-Holland en arriveert zo’n 20 minuten na vertrek in de veerhaven van Texel. Gedurende deze 20 minuten leg je per boot iets meer dan 4 kilometer af. De prijs voor een reguliere retourticket is 37 euro. Reis je in het dal? Dan betaal je slechts 25 euro voor een retourticket.

Wat is er te doen op Texel?

Texel is een prima bestemming voor een dagje uit of een weekje weg. Een van de meest populaire trekpleisters is de zeehondenopvang. Iedereen wil toch wel eens een zeehond met eigen ogen bekijken? Zoek je op internet informatie over Texel, dan kom je ongetwijfeld veel foto’s tegen van de Texelse vuurtoren.  Benieuwd naar het uitzicht vanaf deze toren? Ga de uitdaging aan en neem de 153 tellende traptreden omhoog om vervolgens van het uitzicht te kunnen genieten.  Tot slot is Texel erg geschikt voor natuurliefhebbers. Texel beschikt namelijk over verschillende prachtige natuurgebieden.

Overnachten op Texel

Overnachten op Texel is voor iedereen geschikt. Of je nu op zoek bent naar een camping, bed and breakfast of luxe hotel, Texel heeft het allemaal!

Boot naar Texel volgen

Wil je weten waar de boot naar Texel op dit moment vaart? Dan kun je dit live bekijken op de botenradar. De veerboot die op en neer naar Texel vaart heet de Texelstroom. Tijdens drukke periodes wordt ook af en toe zijn voorganger ingezet: Dokter Wagemaker. De Texelstroom is sinds 2016 het paradepaartje van Teso. Deze veerboot heeft plaats voor 340 auto’s en 1.750 passagiers.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.