Wat mag je echt niet vergeten wanneer je gaat kamperen?

Er zijn talloze lijstjes gemaakt met dingen die je mee kunt nemen wanneer je gaat kamperen. Van een complete geluidsinstallatie tot een kookstel. Maar welke dingen mag je nou echt niet vergeten, omdat je simpelweg niet zonder kunt wanneer je gaat kamperen? Dit zijn de essentials die je écht niet wilt vergeten wanneer je gaat kamperen in de vrije natuur.


Gereedschappen

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar gereedschap is een van de belangrijkste dingen die je mee moet nemen. Stel je voor dat je de tent ter plekke moet repareren, dat de rugzak kapotgaat of je besluit om zelf haringen te maken omdat de haringen van de tent kromgetrokken zijn? Wat je minstens nodig hebt, is een schroevendraaier, een mes (onmisbaar!) en het liefst ook iets waar je de haringen mee in de grond kunt slaan. Hiervoor kun je ook een goede steen of stok in het natuur zoeken, wanneer je niet te veel gewicht mee wilt nemen. Gaat het om het budget? Kijk dan eens naar de bol.com kortingscode zodat je niet te veel betaalt voor je essentials.


Bereikbaar blijven

Er zijn speciale fluitjes die je kunt gebruiken in het geval van paniek, satellietradio’s en natuurlijk je mobiele telefoon. Zet je mobiele telefoon vooral uit wanneer je ziet dat je bereik hebt op de plek waar je wilt kamperen. Ook wanneer je de telefoon niet actief gebruikt, blijft de accu langzaam leeglopen. Daarom is het handig om extra mogelijkheden mee te nemen om bereikbaar te blijven.


Iets om vuur mee te maken

Vuur is belangrijk wanneer je echt gaat kamperen. Niet alleen omdat je er eten (en koffie!) op klaar kunt maken, maar ook omdat je op deze manier de wilde dieren weg kunt houden die je echt niet in de buurt van je tent wilt hebben. En hoewel we moderne technieken niet schuwen, zijn aanstekers en lucifers niet de beste manier om een vuur te maken. Zeker niet wanneer ze nat geworden zijn. Zorg er daarom vooral voor dat je een vuursteentje meeneemt.


Proviand

Je wilt zelf je bessen zoeken en vis vangen tijdens het kamperen in Zweden, de Ardennen of Zuid-Spanje? Helemaal prima, maar wees niet overmoedig en zorg ervoor dat je energierijk voedsel bij je hebt. Niet heel de koelkast hoeft mee, maar zorg er wel voor dat je genoeg hebt om energie uit te halen op de momenten dat de vissen niet willen bijten en de bessen niet genoeg voeding blijken te bevatten. Zo voorkom je levensgevaarlijke situaties.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.